24Sport.gr

Αθλητικά νέα με Άποψη 24 ώρες!

cleverstoixman

The Unpopular opinion: Το δις εξαμαρτείν…

Share:
The Unpopular opinion: Το δις εξαμαρτείν…

Η ανησυχία για το κενό που υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στη θέση του point guard.

Ενώ από τη μια η παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη κρίνεται από πολλούς η καλύτερη συνθήκη για τον φετινό Παναθηναϊκό, ο προβληματισμός παραμένει. Ενώ η παρουσία των Αλβέρτη και Διαμαντίδη δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τη μπασκετική γνώση, η ανορθογραφία δε διορθώθηκε. Ο εξάστερος μετά το περσινό του πάθημα παραμένει η ομάδα χωρίς τον καταφανή number 1 οργανωτή.

Με ψήνει κι εμένα η προπονητική φιλοσοφία του Αθηναίου κόουτς. Αυτό το όλοι μαζί στην άμυνα και στην επίθεση, η δημιουργία μια σκληρής ομάδας, η συνολική δράση και αντίδραση μέσα στο γήπεδο είναι ο δυσκολότερος δρόμος που θα μπορούσε να περπατήσει ένας νεοφερμένος προπονητής κι αυτό δείχνει ότι ο Πρίφτης δεν είναι ένας προπονητής της επιφανειακής, της πρόσκαιρης προσπάθειας. Είναι όμως λες και καλείται να λύσει ένα πρόβλημα προεγκατεστημένο, σαν να είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει με handicap.

Σε οποιαδήποτε άλλη θέση κι αν του έλειπε ο starter παίκτης, αυτό το ιδιότυπο «όλοι μαζί μπορούμε» θα μπορούσε να θεραπεύσει, να κρύψει το ελάττωμα. Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν τα ονόματα των Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, Φόστερ, Μακ, Ουάιτ, Μποχωρίδη και λοιπών έκαναν πολλούς μπασκετικούς φίλους μου να σχολιάσουν ότι «ok πλάκα πλάκα μια χαρά ανταγωνιστικό ρόστερ έφτιαξε ο Παναθηναϊκός». Τη συνέχεια την ξέρετε.

Τα πάντα επιτρεπόταν να χάσει κατ’ εμέ ο Παναθηναϊκός, όλοι μα κυριολεκτικά όλοι θα μπορούσαν να αντικατασταθούν (προφανώς όχι όλοι ταυτόχρονα), δεν θα έπρεπε όμως να χάσει την ευκαιρία να βρει έγκαιρα έναν αξιόπιστο οργανωτή. Το «αξιόπιστος» είναι για μένα η λέξη κλειδί. Play maker αστέρι δεν μπορεί να αποκτήσει μια ομάδα που δεν τον μεγαλώνει στις τάξεις της και πάει να τον αγοράσει με μικρότερο πορτοφόλι από τους άλλους. Είναι η εποχή που είτε σημαδεύεις έναν υποτιμημένο νέο παίκτη στο ξεκίνημά του είτε έναν έμπειρο σε μια κάμψη της καριέρας του.

Ένας παίκτης με υγιή συντελεστή ασίστ-λαθών, με εξαιρετικό ball handling υπό πίεση, με πρώτη προτεραιότητα την πάσα και το διάβασμα της αντίπαλης άμυνας, με πιεστική άμυνα ακόμα και χωρίς εξαιρετικό μέγεθος (προτιμώ τα γρήγορα πόδια), χωρίς απαραίτητα μεγάλο σκορ αλλά με αξιοπιστία σε βολές και στατικό σουτ. Βάλτε εσείς ονόματα δίπλα, καλύτερα να μην μπλεχτώ στην ονοματολογία, δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει στον υπέροχο πλανήτη μας. Από την Αυστραλία μέχρι την Φινλανδία κι από την Αργεντινή μέχρι την Πολωνία κάπου – κάποιος θα πληροί τις προδιαγραφές. Sorry coach παρασύρθηκα.

Αυτό το περιμένουμε να πάρουμε τον κατάλληλο, χωράει πολύ συζήτηση γιατί αν ανέβουν πολύ οι προσδοκίες, κινδυνεύουμε να παραμείνουμε στην αναμονή. Κι αν κάνεις δυο φορές το ίδιο θεμελιώδες λάθος, δε σημαίνει ότι θα γίνεις δυο φορές σοφός, μάλλον θα κριθείς δυο φορές ανεπαρκής. Κι αυτό δεν αφορά ως μομφή τον Δημήτρη Πρίφτη.

Τα χρήματα που έχουν ακουστεί ως προσφορά στον Ντίνο Μήτογλου, ως έσοδα λόγω Γιώργου Καλαϊτζάκη και ως ταμείο λόγω μη παραμονής Χεζόνια (κυρίως) και Μπρέι, εύλογα δημιουργούν την ερώτηση: «πόσα χρήματα είχε προϋπολογίσει το front office του Παναθηναϊκού για την πιο σημαντική θέση του ρόστερ;» Με την αγορά της Κίνας κλειστή δεν βρέθηκε ούτε ένας;

πηγή: gazzetta.gr


πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: The Unpopular opinion: Το δις εξαμαρτείν….Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Τσέλσι φτιαγμένη από ατσάλι (videos)

Next Article

ΛαΖΑΡΙΕΣ με «ντόρτια και διπλές», χωρίς ούτε μία φορά «εξάρες»…

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: