Έγραψε ιστορία η Λαουρέλ Χούμπαρντ

Share:

Η Λαουρέλ Χούμπαρντ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ που παίρνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο ολοκλήρωσε τελευταία τις προσπάθειές της στον τελικό της άρσης βαρών.

Ιστορία γράφτηκε στην σημερινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπεύθυνη για αυτό ήταν η Λαουρέλ Χούμπαρντ, με την αθλήτρια από την Νέα Ζηλανδία να γίνεται η πρώτη τρανσέξουαλ που συμμετέχει στην γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Η 43χρονη πήρε μέρος στον τελικό της άρσης βαρών, στην κατηγορία των +87 κιλών. Ωστόσο η τελική κατάταξη την βρήκε τελευταία, καθώς έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 125 κιλά.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κινέζα Λι Γουενγουέν με 320 κιλά στο σύνολο, επίδοση που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ. Το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στην Βρετανίδα Κάμπελ και το χάλκινο στην Αμερικανίδα Ρόμπλες.

Η Λαουρέλ Χούμπαρντ θέλει να στείλει το μήνυμα της διαφορετικότητας και να παρακινήσει τους ανθρώπους με αντίστοιχα ζητήματα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ξεσήκωσε αντιδράσεις από τις συναθλήτριές της, οι οποίες θεωρούσαν πως η Νεοζηλανδή θα έχει ένα πλεονέκτημα απέναντί τους, εξαιτίας της πρότερης φύσης της.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Η γλυκιά αφιέρωση του Καραλή στους γονείς του (vid)

Next Article

Γενηδουνιάς – «Με την ίδια ενέργεια και τον ίδιο ενθουσιασμό και στον προημιτελικό»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: