Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση και όχι παιδική χαρά

Share:

Μια χώρα χρειάζεται την αντιπολίτευση όσο χρειάζεται και την κυβέρνηση.

Από ορισμένες απόψεις χρειάζεται την αντιπολίτευση περισσότερο από την κυβέρνηση, γιατί αυτή θα πιέσει και την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, ενώ αυτή θα μπορεί να αποτελέσει και το ανάχωμα εάν οι επιλογές της κυβέρνησης είναι εσφαλμένες ή επικίνδυνες.

Τίποτα από όλα αυτά δεν κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει την ευθύνη να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και όμως συμπεριφέρεται σαν παιδική χαρά.

Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εάν η αντιπολιτευτική σας γραμμή είναι ότι ο Μητσοτάκης σήμερα «τρώει από τα έτοιμα» και εφαρμόζει το δικό σας πρόγραμμα, βγείτε και πείτε το έτσι και υποδείξτε τρόπους με τους οποίους αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί καλύτερα.

Εάν η αντιπολιτευτική σας γραμμή είναι ότι ο Μητσοτάκης εφαρμόζει μια αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική, που ετοιμάζεται να γκρεμίσει κοινωνικές κατακτήσεις και να οδηγήσει σε αυταρχική οπισθοδρόμηση, βγείτε και πείτε το έτσι και καλέστε το λαό να ξεσηκωθεί.

Δεν μπορείτε όμως να λέτε ταυτόχρονα και τα δύο, γιατί θα σχιζοφρενιάσουμε.

Δεν γίνεται ο Μητσοτάκης να «τρώει από τα έτοιμα», να υλοποιεί την πολιτική που εσείς είχατε ξεκινήσει και ταυτόχρονα να είναι επικίνδυνος και αυταρχικός νεοφιλελεύθερος.

Απλώς δεν γίνεται.

Ή τουλάχιστον βγείτε και παραδεχτείτε ανοιχτά την αλήθεια.

Ναι, ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, που σε μεγάλο βαθμό πατάει πάνω στη δική σας διακυβέρνηση, γιατί είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι και εσείς εφαρμόσατε μνημόνιο, δηλαδή μια αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Αυτό πρέπει κάποτε να το παραδεχτείτε. Να εξηγήσετε στο λαό γιατί το κάνατε και εάν υπήρχε άλλος δρόμος. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να πείτε γιατί σήμερα διαφωνείτε με την πολιτική της κυβέρνησης και γιατί πρέπει να κινητοποιηθεί ο λαός.

Διαφορετικά θα συνεχίσετε να είστε μια παιδική χαρά.

Θα δείχνετε ότι ούτε τότε είχατε πρόγραμμα, ούτε σήμερα γραμμή και ότι επειδή χάσατε την εξουσία, χάσατε και τον μπούσουλα.

Και η κοινωνία απλώς θα πιστεύει όλο και περισσότερο ότι τελικά «δεν υπήρχε εναλλακτική».

Και αυτή θα είναι η χειρότερη υπηρεσία που θα προσφέρετε.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στον Μαχαιρά

Next Article

«Καταλαβαίνει ο Σουμάχερ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: