Απονομή χρυσών μεταλλίων Ολυμπιάδας Ρομποτικής στην ελληνική ομάδα

Share:

Η ομάδα που αποτελείται από παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου κατασκεύασαν το «Buddy the Cane» (ένα ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται και διευκολύνει την καθημερινότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης).

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση απένειμα τα χρυσά μετάλλια της Ολυμπιάδας Ρομποτικής στην ελληνική ομάδα, τους «Plaisiobots», και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτά τα εξαιρετικά και ταλαντούχα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, που έκαναν παγκοσμίως γνωστή την Ελλάδα και εμάς υπερήφανους.

Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη, ο Aλκιβιάδης Κωτσικόπουλος και ο Χρίστος Ρεντζής, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας, Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού της, Ιάσονα Σόμογλου, υποστηρίχθηκαν από την εταιρία ΠΛΑΙΣΙΟ Computers και τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κωνσταντίνο Γεράρδο και διαγωνίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Daegu της Νότιας Κορέας.

Χάρις στη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, κατασκεύασαν το «Buddy the Cane» (ένα ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται και διευκολύνει την καθημερινότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης) και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου!

«Θαυμάζω τον νέο κόσμο που συνδιαμορφώνετε και το πώς λειτουργείτε ως ομάδα, όπως οι αθλητικές αξίες ορίζουν,» τους επισήμανα, πέρα από τα συγχαρητήρια, τα μπράβο και την προτροπή για αντίστοιχους στόχους και περαιτέρω εξέλιξη, ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνία μας και να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε διακρίσεις τέτοιας εθνικής σημασίας.

Τους ενημέρωσα, επιπλέον, ότι γι’ αυτό τον «νέο κόσμο» με τα ταχέως εξελισσόμενα e-sports, την «αθλητική ρομποτική», όπου μόνο ο Πανσερραϊκός διατηρεί αντίστοιχο τμήμα από τα αθλητικά σωματεία της χώρας μας και γενικά τον «άλλο αθλητισμό», ετοιμάζουμε σχέδιο νόμου, ώστε ως Πολιτεία να επενδύσουμε και να βρεθούμε στην πρωτοπορία των παγκόσμιων εξελίξεων, διαμορφώνοντας το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την συντεταγμένη εξέλιξή τους και στη χώρα μας».

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Α.Γεωργιάδης: «Δεν φταίμε εμείς για την ακρίβεια και την φτώχεια – Σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται»

Next Article

Κένιν – Σάκκαρη 0-2: Έγραψε ιστορία, η ασταμάτητη Μαρία προκρίθηκε στις “8” του Roland Garros

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: