Με 40% χωρητικότητα και υποχρεωτική μάσκα οι αγώνες της La Liga

Share:

Στη Ισπανία αποφασίστηκε στην έναρξη της La Liga να επιτρέπεται να έχουν κόσμο στα γήπεδα, σε ποσοστό 40%, αλλά και υποχρεωτική μάσκα.

Στο 40% της χωρητικότητας των γηπέδων, ορίσθηκε από τους αρμόδιους φορείς, η παρουσία φιλάθλων στις αναμετρήσεις της νέας La Liga, που θ΄ αρχίσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Ισπανίδα, υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν διά ζώσης έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Θα επιτρέψουμε μια μέγιστη χωρητικότητα 40% των ανοιχτών γηπέδων, σε εξωτερικούς χώρους και 30% για κλειστούς χώρους, ενώ θα πρέπει να εξασφαλίζεται πάντα, μια διαπροσωπική απόσταση 1,5 μέτρων», είπε χαρακτηριστικά η Ντάριας, επισημαίνοντας πως η πρόσβαση στο γήπεδο θα διατηρηθεί, κατά προτίμηση για μέλη και φιλάθλους από την περιοχή της οικοδέσποινας πόλης, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των φιλάθλων.

Παράλληλα, η Ντάριας ανακοίνωσε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους και πως θ΄απαγορευτεί σε όλα τα στάδια, η κατανάλωση ποτών, τροφίμων και καπνού.

«Οι προπονήσεις θα διεξάγονται κατά προτίμηση χωρίς κοινό ή διαφορετικά, με τα προκαθορισμένα όρια προσέλευσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου.

Αυτά τα μέτρα, θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Αυγούστου, όταν ξαναρχίσει η La Liga, έως τις 29 Αυγούστου, οπότε και ενδέχεται να αναθεωρηθούν.

Πρόκειται για μια «ελάχιστη κοινή συμφωνία» μεταξύ του κράτους και των ισπανικών τοπικών Αρχών, οι οποίες έχουν την ευχέρεια να λάβουν δραστικότερα μέτρα εάν το επιθυμούν, όπως η μείωση της μέγιστης προσέλευσης ή ακόμη και το κλείσιμο των γηπέδων για το κοινό.

Σημειώνεται, πως η Ισπανία, αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού από τις αρχές του καλοκαιριού. Αρκετές περιοχές έχουν επαναφέρει τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας, όπου έχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Βαρκελώνη και περιορισμός στις συναντήσεις άνω των δέκα ατόμων στην περιοχή.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

ΑΕΚ: Κάνε δικές σου τις «κιτρινόμαυρες» μάσκες προστασίας

Next Article

The Bachelor – Δείτε πώς είναι σήμερα η Μαγδαληνή, 7 μήνες μετά το τέλος του ριάλιτι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: