Πρωτοπορεί ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα: Ποια τα έργα στη Λεωφόρο

Share:
Πρωτοπορεί ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα: Ποια τα έργα στη Λεωφόρο

Λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα και βελτίωσης των υποδομών έκανε γνωστές ο Σπύρος Βλάχος.

Αναλυτικά:

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα και βελτίωσης των υποδομών ώστε ο αγωνιστικός χώρος να προσεγγίσει τις κορυφαίες διεθνείς προδιαγραφές. Οι εργασίες έχουν επιγραμματικά ως εξής:

– Στον αγωνιστικό χώρο αντικαταστάθηκε όλο το εδαφικό υπόστρωμα και τοποθετήθηκε ειδική άμμος που θα διασφαλίζει την ταχύτατη διήθηση του νερού από την επιφάνεια.
– Εγκατασταθηκε σύγχρονο σύστημα αποστράγγισης με δίκτυο που θα έχει την ικανότητα να παροχετεύει υδάτινα φορτία με ρυθμούς πάνω από 250 mm/h.

– Το αντλητικό συγκρότημά ανανεώθηκε πλήρως και το αρδευτικό σύστημα αλλάζει και τοποθετηθηκε νέο block system που ανταποκρίνεται ακόμη και σε ακραίες συνθήκες ανέμου.
– Τοποθετηθηκε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κορυφαίο σε χαρακτηριστικά υβρίδιο βερμούδας στον κόσμο με ειδική μέθοδο στολωνοφύτευσης από εξειδικευμένο ιταλικό συνεργείο.

– Τοποθετείται περιμετρικά του γηπέδου τεχνητός χλοοτάπητας ποιότητας FIFA QUALITY PRO ο οποίος θα έχει ακριβώς τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον φυσικό.
– Ενισχύεται με δεύτερο φωτιστικό σώμα από την Ολλανδία, το σκιασμένο σημείο του γηπέδου και έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα ανάπτυξης του χλοοτάπητα στην νότια πλευρά του γηπέδου.

– Aγοράζεται εξοπλισμός με ειδικές προδιαγραφές ώστε να μην συμπιέζει τον αγωνιστικό χώρο όπως προβλέπεται από το πιο αυστηρό πρωτόκολλο της UEFA και έτσι το γήπεδο αυτονομείται πλήρως από άποψη μηχανημάτων.
– Διαμορφώνεται πρόγραμμα διαχείρισης του χλοοτάπητα που στοχεύει στην μείωση του περιβαλλοντικού και υδατικού αποτυπώματος του, με απώτερο στόχο τον περιορισμό του συνολικού αποτυπώματος του χλοοτάπητα στο μισό .

Όλα αυτά με την συνεργασία των Αντώνη Γριμοτση και Φανη Γεννατου.


πηγή: newspao.gr

Original article: Πρωτοπορεί ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα: Ποια τα έργα στη Λεωφόρο.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

«Μένει στην Ιτιχάντ ο Πρίγιοβιτς»

Next Article

Παρτάρει στη Μύκονο ο Σέρχι Ρομπέρτο, επιστολή επιχειρηματιών στην κυβέρνηση (VIDEO)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: