Ο Λαπόρτα μίλησε για την φυγή του Μέσι

Share:
Ο Λαπόρτα μίλησε για την φυγή του Μέσι

«Έσπασε την σιωπή του» ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα μίλησε για την απόφαση «διαζυγίου» με τον Λιονέλ Μέσι και υπογράμμισε ότι: «Δεν είμαι διατεθειμένος να υποθηκεύσω τα δικαιώματα του συλλόγου για κανέναν. Ο σύλλογος είναι πάνω απ’ όλα, ακόμη και για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή (06/08) ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, προκειμένου να αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν στο «διαζύγιο» με τον Λιονέλ Μέσι. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, είναι πεπεισμένος ότι έκανε το καλύτερο για τον σύλλογο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε για την αποχώρηση του διεθνούς επιθετικού έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια:

«Είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συνέβη με τον Λιονέλ Μέσι. Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι έχουμε λάβει μια κακή κληρονομιά και ο λογαριασμός μισθών αντιπροσωπεύει το 110% στους αριθμούς του συλλόγου. Δεν έχουμε περιθώριο. Οι κανόνες που διέπουν τη LaLiga θέτουν περιορισμούς και δεν έχουμε περιθώριο. Το ξέραμε από τότε που φτάσαμε στον σύλλογο.

Οι αριθμοί που είδαμε μετά τους πρώτους ελέγχους είναι πολύ χειρότεροι από ό,τι μας είχαν πει και αυτό που είχαμε προβλέψει. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολύ χρέη επίσης. Έχουμε τρέχοντα συμβόλαια και έναν λογαριασμό μισθών με μεγέθη που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε περιθώρια. Το οικονομικό fair play στη LaLiga είναι διαφορετικό. Για να υπάρξει αυτό το Fair Play, η Μπαρτσελόνα έπρεπε να είναι υπέρ ενός συμβολαίου που θα υποθήκευε το σύλλογο για μισό αιώνα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Και συνέχισε ο Λαπόρτα:

«Δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία γιατί υπήρχαν σαφείς αντικειμενικοί λόγοι: Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και η επένδυση τέτοιου όγκου που βέβαια εμείς ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε, αλλά είχαμε ξεπεράσει το περιθώριο των μισθών. Η καταστροφική διαχείριση του προηγούμενου συμβουλίου ξεπέρασε το όριο και δεν είχαμε χρόνο να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο έχει άλλες προτάσεις.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις, αφήνοντας τα συναισθήματα έξω, με την ψυχρότητα των αριθμών. Μέσα στη LaLiga πρέπει να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, παρόλο που πιστεύαμε ότι έπρεπε να είναι πιο ευέλικτος. Ο Λιονέλ Μέσι αξίζει τα πάντα, είναι ένας άνθρωπος που έδειξε την εκτίμησή του για την Μπάρτσα και τη διάθεσή του να μείνει. Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έκανα το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα.

Δεν θέλω να δημιουργήσω ψεύτικες ελπίδες. Ο παίκτης έχει επίσης άλλες προτάσεις και υπάρχει χρονικό όριο επειδή η LaLiga ξεκινά σύντομα. Το πρώτο πράγμα που συμφωνήσαμε μεταξύ μας στις συζητήσεις που κάναμε ήταν να υπογράψουμε για δύο χρόνια και να πληρώσουμε σε πέντε χρόνια. Όμως η υποθήκη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για μισό αιώνα δεν είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από όλα».

πηγή: inpaok.com

Original article: Ο Λαπόρτα μίλησε για την φυγή του Μέσι.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Γιουβέντους και Γκλάντμπαχ για Έλληνα πορτιέρο

Next Article

Στην Τβέντε και επίσημα ο Λημνιός (pic)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: