Ούτε το «οικονομικό» ούτε ο ρόλος – Αυτός χάλασε την συμφωνία Παναθηναϊκού – Χεζόνια!

Share:
Ούτε το «οικονομικό» ούτε ο ρόλος – Αυτός χάλασε την συμφωνία Παναθηναϊκού – Χεζόνια!

Οι αριθμοί, το περυσινό συμβόλαιο, το ραντεβού στην Κροατία και ένας ατζέντης που τον βάφτισαν… παπατζή!

Στα 25 του χρόνια ο Μάριο Χεζόνια ήταν στο ΝΒΑ και σκεφτόταν να σταματήσει το μπάσκετ. Στα 26 του είχε μείνει άνεργος ψάχνοντας κάτι θεαματικό μετά από συμβόλαιο 6 και κάτι εκατ. ετησίως. Κατέληξε Φλεβάρη του 2021 να μην έχει τίποτα και να παίζει στην Ελλάδα για συναισθηματικούς λόγους και μόνο.

Κι επειδή ποτέ δεν γράφτηκε με τι συμβόλαιο υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, κι επειδή δεν πιστεύουν ορισμένοι ότι το έπραξε με αποκλειστικό στόχο να παίξει σε μια ομάδα που θα αγαπηθεί και θα νιώσει σημαντικός αποκτώντας σταθερότητα, ήρθε η στιγμή να το αποκαλύψουμε κι αυτό. Θυμάστε που τότε οι insiders έβλεπαν παρέμβαση Γιαννακόπουλου, θυμάστε που κάποιοι χλεύαζαν όταν σε εκείνο το περιβόητο Instagram live είπε ότι έμαθε την είδηση στο SDNA?

Τώρα ίσως πείστηκαν γιατί αντιλαμβάνονται άπαντες ότι εμπλοκή δεν είχε ούτε όταν ήρθε, ούτε όταν έφυγε. Και πως ήρθε; Με 50.000 δολάρια το μήνα. Ποιος; Ο παίκτης που έπαιρνε 650.000 δολάρια το μήνα στο ΝΒΑ, στους Νικς. Δηλαδή πάνω από έντεκα φορές λιγότερα το μήνα. Άρα δεν αμφισβητείται το συναίσθημα του, η πρόθεσή του. Για αυτό και δεν διαπραγματεύτηκε. Για αυτό και ο ατζέντης-παπατζής που έχει δίπλα του, αυτός που δηλώνει advisor ως επάγγελμα, δηλαδή συμβουλάτορας, δεν ενεπλάκη ποτέ ουσιαστικά στο πρώτο συμβόλαιο.

Ο Χεζόνια κύριοι, έπαιξε σχεδόν δωρεάν στον Παναθηναϊκό. Για το επίπεδο του, για το όνομα του, αυτό είναι δεδομένο. Για αυτό και αργά ή γρήγορα, επειδή η σχέση παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη, ο Κροάτης θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Στο οικονομικό θα βρεθεί λύση.

Για τον Παναθηναϊκό των εσόδων-εξόδων από τα 200.000 που κόστισε πέρυσι ο Χεζόνια το να φτάσει στο 1 εκατ ετησίως δείχνει και τη ζέση που είχαν για να ανανεώσει.

Άλλη λοιπόν θα είναι η προϋπόθεση που θα τεθεί από τους πράσινους. Να βρει ατζέντη, να μιλήσουν επαγγελματικά αντί να κάθονται στο τραπέζι με έναν τύπο από αυτούς που βρίσκονται στις γωνιές της πλατείας Ομονοίας ρίχνοντας τον παπά και ψάχνοντας υποψήφια θύματα.

Αφήστε τους άλλους να σας γράφουν για το τεσσάρι, για το συμβόλαιο, για τον ρόλο, για το κακό συναπάντημα. Ο μοναδικός λόγος που χάλασε το deal Παναθηναϊκού-Χεζόνια είναι ο φίλος του Κροάτη, ο Κρις Χιλ. Ένας τύπος ανεπάγγελτος, που δεν έχει κανέναν άλλον πελάτη-παγκοσμίως. Αντιλαμβάνεστε; Ανέλαβε μια υπόθεση περίπλοκη, με πάρα πολλά details, πολλές παραμέτρους δύσκολες, ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία εμπειρία, καμία σοβαρή συναναστροφή με ομάδα.

Και τι κατάφερε; Να τα κάνει θάλασσα. Να γυρίσει ένα σωρό κόσμο εναντίον του αθλητή, ενώ τέσσερις μήνες οι ίδιοι άνθρωποι ήταν στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθούν. Δε μπορεί ένας άνθρωπος να τα κάνει όλα λάθος σε μια υπόθεση. Ο Κρις Χιλ μπορεί. Γιατί; Διότι δεν είναι το επάγγελμα του. Δηλώνει επιχειρηματίας, σύμβουλος σε θέματα διατροφής, υγείας, επαγγελματικής εξέλιξης και προετοιμάζει κάποιον τι θα κάνει μετά την απόσυρση. Έτσι προσδιορίζει ο ίδιος τον εαυτό του.

Απαραίτητα όλα τα παραπάνω για να αντιληφθεί ο καθένας τι μπλέξιμο είχε δημιουργηθεί από τη στιγμή που κάθισαν οι δυο πλευρές κάτω να συζητήσουν. Κι ενώ ο Πρίφτης δήλωσε κάτι παραπάνω από αισιόδοξος μετά τις συνομιλίες με τον παίκτη για τον ρόλο του, ενώ ο Διαμαντίδης συζητούσε απευθείας μαζί του, ο Χιλ τα έκανε όλα ροντέο στο επόμενο λεπτό στη διαπραγμάτευση, βάζοντας διαρκώς οικονομικά εμπόδια με κάθε τρόπο. Το γιατί είναι ξεκάθαρο.

Ο Χιλ ήταν πεπεισμένος ότι μπορεί να βρει πάνω από 1 εκατομμύριο καθαρό για τον Χεζόνια τον πρώτο χρόνο και παράλληλα πιστεύει ότι η καριέρα του θα έπαιρνε την κατιούσα αν έπαιζε στο 4 και στο 3.

Τώρα πάμε σε μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη που ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης. Όσοι παρακολουθούν το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού θα θυμούνται ότι υπήρχε μια εβδομάδα διαρκώς αναβολών στην απάντηση του Χεζόνια. Ήταν να απαντήσει Κυριακή, αλλά ο Χιλ ζήτησε διορία ως την Τετάρτη. Έπειτα ανέβαλε για άλλες δυο μέρες την απάντηση κι όταν την Παρασκευή είπε ότι ήταν ακόμα ανέτοιμος, ο Νίκος Παππάς έκλεισε εισιτήρια να φύγει για την Κροατία, να δει αυτοπροσώπως τον Χεζόνια κυρίως διότι είχαν καταλάβει όλοι στο ΟΑΚΑ ότι ο παίκτης επηρεάζεται από τα λάθος άτομα και ενδεχομένως να μην έχει τη σωστή εικόνα στα χέρια του.

Αυτό που συνέβη μετά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο η απόφαση αλλά ενδεχομένως και οι υπογραφές έπεσαν εκείνες τις ώρες/μέρες. Ο Χιλ τηλεφώνησε στον Παππά, του ζήτησε να μην ταξιδέψει και τον παρακάλεσε να μην γίνει καμία συνάντηση με τον παίκτη. Γιατί άραγε;

Ο κύβος είχε ριφθεί ήδη από τότε. Δυο μέρες μετά ο Χιλ είπε ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού απορρίπτεται και δεν θέλουν να μπουν σε νέα διαπραγμάτευση. Η πόρτα είχε κλείσει. Κι έτσι εξηγήθηκε γιατί ο Χιλ δεν ήθελε να ταξιδέψει άνθρωπος του Παναθηναϊκού για την Κροατία.

Γνώριζαν τη θέληση του παίκτη, κι ότι πολύ δύσκολα θα έβαζε ως πρώτο κριτήριο το οικονομικό. Ειδικά αν έπρεπε να πάει στο Ταταρστάν να παίξει μπάσκετ. Με την ιδιαίτερη ψυχολογία του Χεζόνια και 20 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του μόνο στα πέντε χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ, θα έβαζε κάποιος ως προτεραιότητα να πάρει 300-400 χιλιάρικα για να παίξει σε μια πόλη με -30 βαθμούς που δεν θα τον αναγνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας;

Ο Κρις Χιλ λοιπόν το κατάφερε. Στην πιο θλιβερή ίσως απόφαση που έλαβε για τον εαυτό του, επαγγελματίας μπασκετμπολίστας μέσα στο 2021. Κι επειδή μόλις πάει και κάνει 3-4 ταξίδια θα καταλάβει, τα σενάρια θα αρχίσουν.

Για τον Παναθηναϊκό η πόρτα δεν έκλεισε. Αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα επιστροφής του στην Αθήνα. Χωρίς παπατζή όμως. Με ατζέντη ναι. Ο Χιλ ήταν η αιτία του διαζυγίου και ως παπατζή ο Παναθηναϊκός τον καληνύχτισε πλέον. Και αν υπήρχε ατελιέ και εξώφυλλο, η κεντρική εικόνα θα αποτύπωνε το συναίσθημα που έχουν στο ΟΑΚΑ για αυτόν τον τύπο. Όταν ανοίξει πάλι η συζήτηση, ο Χιλ θα είναι ευπρόσδεκτος για καριέρα στην Ομόνοια αλλά ανεπιθύμητος για διαπραγμάτευση.


πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Ούτε το «οικονομικό» ούτε ο ρόλος – Αυτός χάλασε την συμφωνία Παναθηναϊκού – Χεζόνια!.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ανακοίνωσε Καμπερίδη ο ΠΑΟΚ

Next Article

«Χρυσός» ο Τεντόγλου: Νιώθω τυχερός, γιατί οι 5 πρώτες προσπάθειες ήταν… χάλια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: