24Sport.gr

Αθλητικά νέα με Άποψη 24 ώρες!

cleverstoixman

Η απόφαση του Μήτογλου στρώνει δρόμο για upgrade στο πράσινο ρόστερ

Share:
Η απόφαση του Μήτογλου στρώνει δρόμο για upgrade στο πράσινο ρόστερ

Γιατί η επιλογή του Μήτογλου θα συμβάλει στην μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση του Παναθηναϊκού.

Παρασύρθηκε χοντρά ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση Μήτογλου. Και λάθος έκανε χρονικά στο πότε προσεγγίστηκε διότι όταν είσαι «ταπί» δεν κάνεις διαπραγματεύσεις στις 20 Ιουνίου και όταν έσκασε η πρόταση από το Μιλάνο από τη λαχτάρα να τον κρατήσει πήγε να τινάξει το ρόστερ της επόμενης μέρας στον αέρα.

Η απόφαση του Μήτογλου δεν γυρίζει πλέον είτε γιατί μπορεί να έχει υπογράψει είτε γιατί έδωσε λόγο στον Μεσίνα είτε γιατί το παιδί έχει αποφασίσει ότι θέλει να κάνει ένα επόμενο βήμα στην καριέρα του. Δεν γεννήθηκε και στη Λεωφόρο το παιδί, άσχετα που δέθηκε και αγάπησε και αγαπήθηκε στον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να είναι σεβαστή οποιαδήποτε απόφαση των αθλητών ειδικά όταν λαμβάνονται αυστηρά με αθλητικά κριτήρια. Ο Μήτογλου πιστεύει ότι κάνει upgrade στην καριέρα του πηγαίνοντας στο Μιλάνο. Η στήλη πιστεύει κάτι άλλο κι όχι βασισμένη σε εκτιμήσεις αλλά σε πληροφορίες. Κι όταν έχει πληροφορίες η στήλη δεν είναι σαν αυτές που διαβάζετε από τους γραφικούς δικαστές του τουίτερ.

Έλληνα παίκτη αυτού του επιπέδου δεν θα βρει ο Παναθηναϊκός όσο κι αν ψάξει. Διότι δεν υπάρχει. Οι Έλληνες παίκτες τελειώνουν. Μπορεί όμως να βρει καλύτερο ρόστερ. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός πήγε πολύ παραπάνω από όσο υπολόγιζε και εγκλωβίστηκε γιατί ήθελαν όλοι σαν τρελοί τον Μήτογλου. Με κύριο όχημα όμως την ελληνική του ταυτότητα. Το δέσιμο που έχει όλος ο κόσμος με τους καλούς Έλληνες παίκτες και ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με άριστο χαρακτήρα.

Μόνο που η απόφαση του Παναθηναϊκού κακά τα ψέματα βασίζεται κυρίως σε συναισθηματικά κριτήρια όταν φτάνει να γίνει 3 για 3. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Μάλλον υπάρχουν, όταν ήταν στο 4 ο Φώτσης με 25 εκατομμύρια μπάτζετ. Τώρα τι έπιασε άπαντες και πήγαν να δώσουν τέτοιο συμβόλαιο που θα δημιουργούσε τρελό ντόμινο εξελίξεων και κυρίως στη δημιουργία του επόμενου ρόστερ, δείχνει πόσο λειτουργούν όλοι οι οργανισμοί με βάση το συναίσθημα ενώ προέχει πάντα η λογική κι έπειτα όλα τα άλλα.

Μόνο οι Αμερικανοί που προτείνονται πλέον από την Κίνα με τα μισά λεφτά, σε όλες τις θέσεις, αρκούν για να γίνει κατανοητό ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει ρόστερ με μεγάλο upgrade σε σχέση με πέρυσι. Η απόφαση του Μήτογλου θα πονέσει συναισθηματικά αλλά αγωνιστικά θα τον βοηθήσει να εξισορροπήσει τις αμοιβές, να κάνει καλύτερο καταμερισμό του μπάτζετ και να βάλει παίκτες σε όλες τις θέσεις με ικανότητα να τον οδηγήσουν στην πρώτη οκτάδα.

Ο Μήτογλου ήταν κάθε χρόνος και καλύτερος, αλλά την προηγούμενη σεζόν στην 16η ομάδα της Ευρωλίγκα είχε 9,3 πόντους με 29% τρίποντο και 5,4 ριμπάουντ. Η απόφαση του αφήνει ένα εκατομμύριο πάνω στο τραπέζι που σημαίνει πρακτικά ότι αντί να δώσει 400 στον άσο μπορεί να δώσει 700-750 κι άλλα 600 σε τεσσάρι. Δεν σημαίνει ότι έτσι θα δοθούν τα χρήματα, αλλά είναι ένα αληθινό παράδειγμα για να καταλάβει ο καθένας τι χρήματα θα έμεναν για το υπόλοιπο ρόστερ. Το οποίο με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και αν όλα πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό στο θέμα προπονητή, θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο και ισορροπημένο σε σχέση με πέρυσι. 


πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Η απόφαση του Μήτογλου στρώνει δρόμο για upgrade στο πράσινο ρόστερ.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο στον Πογκμπά η Μάντσεστερ

Next Article

Παναθηναϊκός: Το πλάνο και οι αντικαταστάτες μετά τη φυγή Μήτογλου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: